Bloggnorge.com // Jeg skal doble min aksjekonto innen ett år.
Start blogg

Jeg skal doble min lille aksjesparekonto på 12 måneder.

Kategori: Uncategorized | 0 kommentarer » - Skrevet fredag 22. september , 2017 kl. 16:36

September 2017

Min tanke med denne lille bloggen er å dokumentere mine forsøk på å sitte med 10.000 kroner på min Aksjesparekonto den 1.10.18.
 Tanken er at jeg skal starte fra 1.oktober og da sette inn den lille nette sum av 400,-. Dette skal jeg gjøre hver måned i 12 måneder. Hvis jeg ikke gjør noe som helst med denne kontoen sitter jeg med 4.800,- oppspart. Dette er på en Aksjesparekonto ( ASK ) i Nordnet Bank. Denne er nettopp opprettet.
Det som er smart med en ASK er at man ikke trenger å betale skatt på fortjenesten FØR man bestemmer seg for å ta ut pengene. De midlene som er oppspart kan man ta ut helt kostnadsfritt og så sitte igjen med fortjeneste som man kan «leke» seg videre med.
Grunnen til at jeg bare setter inn 400,- hver måned er for å prøve og se om dette er mulig å være småsparer og samtidig klare å doble saldoen innen 12 måneder.
Jeg har tenkt å gjøre følgende hver måned: Sette inn 400,- på min ASK i Nordnet Bank den første i hver måned. Så skal jeg kjøpe og selge aksjer. Har tenkt å være en dagtrader – altså en som ofte kjøper og selger aksjer samme dag, men jeg vil selvfølgelig noen ganger holde litt lengre på aksjene – avhengig av utvikling og nyheter. Men, jeg har ingen planer om å sitte med den samme porteføljen over lang tid.

Så, dette vil ikke gå, sier du? Fordi kurtasjekostnadene vil spise opp alt av fortjeneste på så små investeringer?

Det er riktig det- men, den første måneden betaler man bare 1,- i kurtasjeavgift og dermed har man en mulighet til å øke kontoen uten store kostnader. Så planen er å handle forholdsvis mye den første perioden og prøve og bygge opp kontoen litt i gangen.

Siden jeg starter med et så lite beløp er jeg avhengig av å finne noen billige aksjer som er lavt priset og hvor det forventes en oppgang. Her skal jeg ikke være for grådig og heller lukke handelen når jeg har kommet opp i en pen liten fortjeneste ( i prosent )

Målsetning første måned – er å tjene 200,-

Det blir en økning på 50%.

Det er i utgangspunktet veldig mye innen aksjeverdenen, men ettersom vi snakker små beløp så burde det være mulig. Større kontoer har vanligvis ikke slike økninger ettersom vi da snakker om å handle med alt for høy risiko. Slike aksjehandlere ( eller tradere ) kommer til å «sprenge» kontoen sin innen kort tid.

Klarer jeg å nå 200,- i fortjeneste i oktober, så vil jeg ha 1000,- kr å handle for i november hvor kurtasjen kommer til å ligge på 29,-. Det betyr at jeg må være fornuftig og finne de aksjene som har en potensiell økning. Jeg har laget meg et lite regneark hvor jeg putter inn antall aksjer, kurs og kurtasje. Slik ser jeg hvor mye aksjene bør stige FØR jeg kan selge dem men en liten fortjeneste. Gjør dette 2-3 ganger om dagen og jeg mener det burde være muligheter for å få til dette.

Jeg har startet denne bloggen mest for min egen skyld – jeg setter da litt mer press på meg selv for å klare dette. Jeg kommer til å legge ut alle tall etter hver uke, slik at de som vil kan sjekke selv og se at jeg ikke sitter og finner på ting i ettertid.

Går det så går det.

 

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.